Ce surpriza placuta sa descopar Lost & Found pe una din strazile din centrul capitalei. Brandul italian, de o eleganta sofisticata, creat de stilista Ria Dunn, expune prima colectie intr-unul din buticurile mele concept preferate, la Entrance in Bucuresti! Alaturi de Comme des Garçons si Marithé & François Girbaud printre altele, hainele epurate si materialele luxoase create “sur mesure” sunt o adevarata experienta shopping pe langa care nu se poate trece pur si simplu.

manusa piele Disce Mori (848 lei) _ fusta Tao Comme des Garçons (10.252 lei)

fusta Tao Comme des Garçons (10.252 lei)

Ria Dunn si-a dorit sa creeze ceva care sa ramana, ceva de durata, contradictoriu industriei textile in care a evoluat de ani de zile si care propune un perpetuum “jetabil”. Ea ne ofera un fel de a ne imbraca mai introspectiv si privat. De unde si numele brandului, Ria gandindu-se la descoperire si pierdere ca la un ciclu, ca la o rotatie care ne imbogateste mereu.

camasa Lost&Found (1.803 lei) - colier Monies

Ria este fidela traditiei italiene. Hainele sunt fabricate aproape exclusiv de maniera artizanala in fabricile din Toscana, care lucreaza intr-un fel devenit tipic pentru regiunea lor si pentru italieni de secole. Traditia transmisa cu dragoste din generatie in generatie ca o mostenire de pret. Materialele tesute sunt re-lucrate in ceea ce Ria numeste laboratorul “post war”, un loc langa casa ei, unde tesaturile sunt finisate si vopsite.
Insusi faptul ca studioul de design se gaseste intr-o fabrica de textile abandonata spune multe. Stilista foloseste tehnicile traditionale si manuale de creatie nu din nostalgie pentru vremurile trecute, ci din dorinta de a se inspira si de a crea ceva nou pornind de la lucruri care nu se mai fac si de la metode uitate din cauza industrializarii.


rochie Lost & Found (2.031 lei) - manusi Disce Mori (735 lei)

rochie Lost&Found (2.031 lei) - pantalon piele Share Spirit (6.809 lei) - manusi Disce Mori (735 lei)

Materia este aeriana, vibreaza, fibrele naturale prelucrate artizanal in mod experimental redefinesc sensul complex al adevaratei creativitati si a luxului.  O cautare a unicului.
Textura fiind punctul de plecare a creatiilor sale, Ria Dunn a dat vesmantului o materialitate aparte, extrem de placuta si tactila – prima senzatie este sa doresti le atingi. Si senzatia e extrem de puternica. A doua este sa te infasori in haina pe care tocmai o tii in maini si sa fugi cu ea la cabina de proba. Ceea ce am si facut cu o rochie neagra bustier asimetrica, care m-a vrajit; mi-a fost destul de greu sa o las din mana ca sa incerc alta, la fel de tentanta.

rochie bustier spate gol Lost&Found (2.182 lei)

o piesa inedita de colectie

La Ria Dunn sentimentul cel mai frumos e ca doreste ca fiecare persoana sa interactioneze cu hainele create de ea la un nivel simplu, pur, neinfluentat de conceptul ei de designer.
In contextul in care materia este esentiala pentru ea, studiul realizat pe substantele tricotate ramine impresionant. Da, vrei sa le duci cu tine peste ani, sunt piese de care in mod evident te legi afectiv, inafara de orice moda si trend, ca o melodie frumoasa pe care o asculti intotdeauna cu mare placere.

camasa Lost&Found (1.803 lei) - esarfa Lost&Found (823 lei) - curea crocodil Monies (3.394 lei) - ochelari Cutler&Gros (1.090 lei)

Cand am intrebat care a fost criteriul alegerii brandului Lost & Found la Entrance, mi s-a raspuns simplu din partea “directiei”. Din cauza ca fetele de la Entrance sunt foarte fani de creatia Riai Dunn. Cum sa nu le inteleg?