Web

Gata, am dat azi drumul unui proiect de suflet la care mermelesc și complotez de mai bine de 9 luni. Este vorba despre bunici, tricotaje și din când in când și niște pisici.  Aș minți dacă aș spune că nu am emoții. Pentru mine, dar mai ales pentru doamnele bunici cu care colaborez de câteva luni.

Ce m-a motivat a fost să văd bunicile din România. Recunosc, m-a suprins rolul lor aici, departe de a le ajuta sau valoriza, le înțepenește între creșterea nepoților și corvezile zilnice. Si majoritatea găsește că este normal. Cred că o bunică înseamnă mult mai mult, dacă o sprijini și o susții. Și mai ales dacă o iubești.
Ideea mi-a venit mergând la aqua gym la hotelul Ramada, unde vârsta medie este de 50-60 ani. Departe de am mă simți aiurea, mi-a plăcut energia cu care doamnele veneau la piscină: vin să se simtă bine, să vorbească de ultimele călătorii, cărți și rețete și desigur despre familie. Una dintre ele povestea cum împreună cu soțul, o să vândă o proprietate “ca să mai călătorim puțin”. O imagine mai apropiată de cea pe care o cunosc în jurul meu sau a bunicilor mele, unde vârsta pensiei este sinonim de aventură, noi experiențe și generozitate.  Punctul comun între toate aceste doamne era tricotatul. Ceea ce era și unul din atu-urile bunicilor mele. Omi, bunica mea maternă m-a învățat să-mi tricotez prima bentiță pentru școală. Și tricotajele ei erau piese chic pe care abia așteptai să le primești cadou!

Așa s-a născut încet ideea unui proiect în care să colaborez cu bunici pe proiecte creative. Și să arătăm că se poate și altfel. Bunicile pe care le-am întâlnit după ce am căutat o structură dedicată, găsită în persoana Ioanei Căciulă și asociației ei Habilitas, sunt tonice, discută între ele pe Facebook, își trimit mesaje pe Whatsapp și când veni vorba de modele de tricotaje, îmi arătau ce le place direct pe Pinterest.

Mâinile bunicilor.
Nimic nu se compară cu ce fac ele, sunt fermecate. Prăjiturile bunicii. Mâna ei răcoroasă pe fruntea ta când erai bolnav(ă). Ceaiul cu lămâie și miere cu gustul unic când îl pregătește ea. Pulovărul făcut de ea cu drag, sau lumina din ochii ei când iți face o bucurie.
Bunica are înțelegerea de care ai nevoie la un moment dat, are întotdeauna timp pentru tine, te ascultă sau știe să povestească precum o carte bună. Si totuși vârsta a treia e privită ca o boală. Parcă am uitat că “dacă n-ai un bătrân, să-ți cumperi”, fiindcă ce-ți poate da el nu găsești nicăieri.

qs
L’Inconnue îti propune să te uiți din nou la seniorii noștri cu dragoste și mândrie, au încă atâtea de spus și de dăruit. La noi si-au dat întâlnire câteva bunici cărora le place moda și să tricoteze. Se simt bine împreună și arată că meșteșugul artizanal și pasiunea se pot conjuga foarte bine cu designul și inovația.  Așa s-a născut o serie de tricotaje făcute manual de câte o bunicuță specială. Departe de idei preconcepute, fiecare obiect este o poveste unică, lucrată cu dragoste pentru tine.

Am ales cu multă atenție fibre de producție artizanală, în mare măsură fibre naturale: 100 % lână, bumbac, bambus, dar și noi tipuri de fibre 100 % reciclate sau amestecuri tehnice foarte calitative.
Poveștile noastre tricotate garantează un produs de excepție, confortabil și unic, piesele colecțiilor L’Inconnue sunt gândite, create și realizate la noi în serie limitată.

O parte din beneficiile aduse de L’Inconnue este oferită activităților pentru seniori și asociațiilor de protecție a animalelor. 
Acordă puțin din timpul tău bunicilor și bun venit la L’Inconnue.

Ne poți urmări pe pagina Facebook unde ne-ar face mare plăcere să aflăm părerea ta. Produsele L’Inconnue se găsesc momentan de vânzare la magazinul RoLand, la parterul hotelului Marriot din Bucuresti.

https://www.facebook.com/LInconnue-962058773940562/

Cu participarea bunicilor Maria, Paula, Viorica și Ludmila

Styling: Andreea Leța

Model: Claudia Benu

Concept & poze: Ioana Nicolescu (poze realizate cu Iphone 6)

Mulțumiri lui Dan Vezentan, Nicu Chiriș și Vlad Opreanu de la New Folder Studio

 

img_8060

L'inconnue Fall 2016-2017, rochia Maria

L’inconnue Fall 2016-2017, rochia Maria

 

L'inconnue Fall 2016-2017, geanta 100 % fibre reciclate

L’inconnue Fall 2016-2017, geanta 100 % fibre reciclate

 

L'inconnue Fall 2016-2017, top Dusty

L’inconnue Fall 2016-2017, top Dusty