tumblr_mb7yx8ccgm1rxbkjao1_500

De când Alessandro Michele a venit la Gucci nici lumea nu mai e la fel! Băieții de la Vêtements ne-au dat și ei toate convingerile peste cap când au pus fețe de masă pe modele. Încearcă să-i explici acum unui copil ce e aia modă și ai să vezi că n-o să reușești. Păi când tu știi că pe podiumuri ar trebui să fie mult sclipici și blițuri, să vezi că până și cele mai mari și mai de prestigiu case te încurajează să ieși pe stradă în pijama?
Cam ce crezi că ar spune bunica ta despre astfel de rebeliuni? Sau mai rău, cum s-ar comporta dacă i-ai fura (în cazul în care nu ai făcut-o deja) hainele și pantofii sub pertinentul pretext că asta este ceea ce se poartă acum?

A model presents a creation for Saint Laurent during the 2016 Spring/Summer ready-to-wear collection fashion show, on October 5, 2015 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)

A model presents a creation for Saint Laurent during the 2016 Spring/Summer ready-to-wear collection fashion show, on October 5, 2015 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)

margiela

Au fost și există în continuare persoane reticente care nu au înțeles cum poate regula numărul unu a modei, care a dăinuit sute de ani peste regat, să dispară odată cu noile vremuri și cu doi-trei tineri mai îndrăzneți care schimbă jocul. Cine ar fi crezut că o subcultură poate să dicteze regulile maselor? Cum să vezi un model îmbrăcat în paiete care mănâncă pizza în cele mai noi campanii publicitare? Nu se pupă, domnule!
Orice om cu puțină cultură stilistică știa că a fi doamnă până la capăt este una dintre cele zece porunci de aur. Doar că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Si nu numai că paietele și feliile de pizza formează o pereche perfectă acum, dar adidașii au reușit în sfârșit să se apropie de rochiile de mătase, rochii de care au stat despărțiți atâta timp, săracii. Da, acum poți fii tu fără probleme de întelegere și doamnă și vagabond în același timp?
Mai știi tricoul ăla care ți-a plăcut atât de mult încât l-ai purtat până când l-ai găurit de tot? Eh, Kanye a făcut o întreagă colecție cu astfel de piese, deci îl poți scoate rapid la lumină. Ah, dulce-i revederea!

Dacă acum câteva decade prințesele purtau coc și voaluri, azi prințesele poartă tot tiare, dar cu curele cu ținte și bocanci cu talpă groasă. Unde mai pui și faptul că acei cavaleri în armură strălucitoare poartă și ei flori în păr, topuri transparente și mărgele, asemeni suratelor lor și asta este cât se poate de cool?

Cineva care nu a fost întocmai pe fază cu ultimele schimbări oarecum gigantice din modă, ar putea crede că a adormit o mie de ani și s-a trezit într-o cu totul altă civilizație. Dar la o privire mai atentă, va observa că este în continuare contemporan cu Donatella Versace, iar Anna Wintour tot la Vogue este. Deci poate că cea mai potrivită încheiere a articolului ăstuia este faimoasa zicală: lupul își schimbă părul, dar năravul ba.
Așa și cu moda, părul l-a schimbat în cel mai drastic fel, dar de nărav nu știm nimic.

Photo credits: Miguel Medina, Pinterest

Vêtements

Vêtements