Este o veste pe care o așteptam de mult, anticipată de abundența de fake-fur sau Fleather, cum este denumită recent pielea sintetică, în toate colecțiile de modă, de vară, de iarnă, feminine sau masculine. Și nu din cauză că-mi plac mult animale.
Leader mondial și cel mai puternic retailer online de modă și lux, Yoox a anunțat că exclude din oferta sa toate produsele care sunt fabricate din blană naturală. Când ai o poziție de leader, ești atent să fii și primul prin exemplele pe care le dai, lucru perfect asimilat de grupul de lux.

Un gest important în favoarea excluderii cruzimii gratuite asupra animalelor și a dezvoltării durabile în industria modei care se va extinde ca politică asupra colaborării cu toate mărcile disponibile pe site-urile grupului. Obișnuiții site-urilor Net-à-porter, Yoox sau The Outnet știu că acestea propun deja produsele brandurilor care respectă animalele, cum sunt Stella McCartney sau Armani, asumându-și responsabilitatea de a implica și clienții într-un demers sustenabil și pozitiv.
Decizia vine ca un pas logic în angajamentul grupului care de mai mulți ani gerează în mod responsabil impactul său ca unul din marii actori ai modei asupra mediului înconjurător și dă tonul prin exemplu propriu. În felul acesta, Yoox se asigură și că politica sa comercială de respect față de drepturile animalelor este aplicată de toți colaboratorii săi. Când ești așa mare, ai o parte importantă de responsabilitate și este datoria ta să acționezi, este mesajul grupului de lux.

PARIS, FRANCE - March 9:  Yoyo Cao wearing a yellow fur scarf and grey turtleneck and purple skirt outside Miu Miu during the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2016/2017 on March 9, 2016 in Paris, France.  (Photo by Christian Vierig/Getty Images) *** Local Caption ***

În momentul în care Trump părăsește acordul internațional de la Paris asupra climei, iar Macron răspunde prin «Make our planet great again», exemplul dat de Yoox înseamnă mult. Marca care lansa în 2009 frumoasa inițiativă Yooxygen cu ocazia Earth Day, se menține în prim plan prin soluțiile concrete oferite pentru o modă durabilă și etică, adaptată realității. Mai presus de sume frumoase de bani.

«Ne rămân multe de făcut și suntem mai mult decât oricând implicați în crearea unui viitor durabil. Avem un sens solid al responsabilității și recunoaștem cât de important este să contribuim pozitiv la societatea de azi. Avem multe inițiative, parteneriate și inovații, obiectivul nostru este să fim un catalizator al schimbării la scara sectorului», a susținut cu această ocazie Matteo James Moroni, directorul departamentului durabilitate al grupului Yoox Net-a-porter.
De altfel Yoox a precizat că va continua colaborarile grupului cu HSUS, HSI, LAV sau alte organizații de protecție a mediului pentru a menține politica sa privind blana naturală sau sourcingul etic.
Nu pot spune decât bravo Yoox!

Credit photo: Miu Miu, Yoyo Cao – Pinterest