La COS se întâmplă o groază de lucruri faine în ultima vreme, și cum aproape în fiecare săptămână primesc câte o veste bună de la ei, m-am gândit să fac un rezumat taman bun de citit în vacanță.

 

Brandul londonez care face parte din portofoliul grupul H&M, și-a pus în gând să nu ne dea pace în toamna asta. Și a început din vară cu tot felul de colaborări exclusive, schimbare de ritm, de orizont sau prezentarea-event din septembrie la New York Fashion Week ca parte din prestigioasa agendă oficială a CFDA (Council of Fashion Designers of America). E clar, COS a decis că este momentul să treacă la viteza superioară și nu o face oricum, ci într-un fel memorabil. Hai să o luăm în ordine.

1. COS va juca în curtea celor mari 

Din  toamnă vom putea găsi produsele COS online și offline în lanțul american de magazine Nordstrom, platforma internațională de lux YOOX și Breuninger, grupul german de mari magazine. Sau trei dintre jucătorii cei mai importanți din fashion la ora actuală, unde COS va propune produsele sale alături de branduri de lux cum ar fi Gucci, Prada sau Stella McCartney dar și Aldo sau Nike. Ceea ce înseamnă o schimbare mare ca strategie de brand, COS vânzând până acum produsele sale doar cadrul distribuției sale proprii, magazine fizice sau online.

Nordstrom este primul dintre partenerii aleși care va lansa COS online în cele patru magazine din New York și New Jersey. Lansarea, care marchează debutul brandului la New York Fashion Week, este inclusă ca unul dintre evenimentele centrale ale programului oficial și va avea loc pe 13 septembrie când va putea fi urmărită online pe site-ul COS de la ora 21h00 (ora României) / ora 14h (New York).

Nu știu vouă, dar mie îmi place grozav Natasha Lyonne și serialul Russian Dolls, care mi-a învârtit  “fashionistic” vorbind mințile în timpul celor două sezoane de până acum. Mă întrebam care va fi primul brand de modă care va colabora cu ea, iar când am văzut-o în vizualurile COS ale colectiei de toamnă, m-am gândit că nici că se putea o alegere mai inspirată prin care să fie subliniat un pas așa important pentru brandul londonez. Alături de manechinul Paloma Elsesser, Natasha Lyonne ilustrează colecția AW 2022 care, evident, a fost fotografiată de celebrul fotograf Mario Sorrenti… la New York. Mi-am trecut eventul în agendă ca nu cumva să-l ratez, sunt cel puțin la fel de curioasă ca în 2009 când primul magazin COS a fost deschis la Paris.

 

Natasha Lyonne, campania COS A/W 2022, fotografiata de Mario Sorrenti

Paloma Elsesser campanie COS AW 2022, fotografiata de Mario Sorrenti

 

2. Noul sezon de toamnă – îndrăzneală și colecția COS Core 

Cu toate că suntem încă în august, colecția de toamnă bate deja la ușă. Unul dintre motivele pentru care COS rămâne printre brandurile mele preferate este felul prin care știe de ani de zile să reinventeze de fiecare dată piesele tradiționale din garderoba noastră prin noi culori, detalii, forme sau țesături.  Și o face atât de bine încât nu ajungem să ne plictisim de stilul COS, care își are locul firesc în alegerile celor care-și doresc haine timeless with a twist.

Pentru noua colecție, piesele de sportswear ca puloverele polo sau tricoul de rugby devin haine moderne de purtat în orice ocazie într-un context urban. În paralel, brandul propune și colecția COS Core, sau reinterpretarea pieselor esențiale ale garderobei de mi-sezon realizată din fibre organice și materiale reciclate.

 

Credit: COS NEW SEASON, fotograf Dan Martensen

 

Credit: COS CORE, fotograf Senta Simond

 

Ediția limitată de vară COS × Anatol Knotek

Și pentru că încă suntem mulți care mai plecăm în vacanțe și vrem să profităm, COS propune ediții limitate pentru care a ales să colaboreze cu artiști foarte diferiți, prilej prin care am descoperit noi personalități și universuri variate.

Colecția COS X Anatol Knotek cred că putea să se cheme ‘Puterea cuvântului scris”. Parțial daltonist, artistul vizual austriac Anatol Knotek este cunoscut pentru alegerile sale monocrome unde predomină albul, negrul și cuvintele care l-au transformat în poet contemporan. Concentrându-se pe elementele grafice pe care este construită creația lui Knotek, colecția-capsulă conține produse unisex și patru dintre produsele far COS: tricourile, o geantă tip tote (da, da, forma din textil ideală de mers în vacanță dar și la office) și o eșarfă de mătase.

Dacă de obicei nu sunt mare fan de eșarfe decât atunci mă deghizez în Jackie Kennedy care nu vrea să facă insolație, de data asta modelul propus aici mi-a plăcut. Poate din cauză că fiind alb-negru îmi este ușor să-l imaginez dincolo de vacanță și într-un context cât se poate de urban – sau ca un accesoriu plăcut pentru călătorii.

“Literatura este descriptivă prin natura ei, iar arta vizuală este senzuală prin natura ei – posibilitățile de joacă ale exprimării sunt deci infinite, ” explică Anatol Knotek.

 

 

COS X fotografa Lea Colombo, piese colorate și optimism

Dacă alb & negru sunt culorile verii adoptate de Anatol Knotek, pentru Lea Colombo, artista fotografă originară din Cape Town, vara este o îmbinare de culori vii care iau forma a trei imprimeuri, trei lucrări de artă care fac parte din una dintre seriile ei de flori. O explorare a nuanțelor puternice esențială pentru artista care se joacă cu efectele cromatice în umbra laboratorul său foto și unde le alătură, subtil, imaginilor florale.

Nu sunt omul cu1001 de culori în garderobă și încă și mai puțin aleg natural culori fooooaaartee strălucitoare, dar ce am apreciat la Lea a fost demersul artistic și creativ care, împletit cu ADN-ul COS,  a dus încă o dată brandul într-o direcție nouă și surprinzătoare. Pot să înțeleg de ce amatorii de artă contemporană au fost încântați. Alcătuită din mai multe piese, printre care inevitabilele tricouri, cămăși largi, rochii fluide sau accesorii, colecția – capsulă mi-a atras atenția prin linia de costume de baie. Dincolo de culorile pline de energie, piesele au fost realizate din Econyl, un material obținut din 100% nylon regenerat care poate fi reciclat de mai multe ori.

“Am făcut aceste fotografii la mine, în Cape Town, acolo unde creativitatea mea este constant accentuată de frumusețea incredibilă a naturii. Transferându-le pe piesele de modă, am obținut un schimb incredibil de energii, ” explică Lea Colombo.

 

Fotografii: prin amabilitatea COS