Hipsterimea iubește să se îmbrace în delivery boys.

Și aproape că nu glumesc deloc! Dar să începem cu începutul și anume cu veșnica întrebare: ce înseamnă să fii hipster? Și pentru că nu vreau să încep un război tacit (sau mai puțin) inutil între taberele existente, n-am să-mi ofer definiția proprie, ci am să pun un semn de egal, cred eu, pertinent, cu care putem fii cu toții de accord: hipster = diferit. Nu mai contează în ce fel te poți considera diferit, cât nu te găsesc în veșnicii pantaloni skinny rupți în genunchi și tricoul care tronează în dulapul oricărei gagici cu vârstă curpinsa între 18-35 de ani, care urmărește cei mai “in vogue” bloggeri ai momentului.

Am mai spus, dar mai nou se poartă să fii diferit. Doar că lucrul ăsta e mai complicat de obținut din mai multe considerente:

Unu: avem aceleași 3 magazine la care ne ducem cu toții la cumpărături

Doi: acele 3 magazine fac și ele produse asemănătoare.

Deci nu e cale de scăpare. Decât dacă recurgi la soluții extreme. Ce-nseamnă asta? Înseamnă că dacă în sus nu se mai poate merge, o luăm în jos. Dacă nu mai e loc de paiete pe tricou, schimbăm foaia și trecem la cealaltă extremă: cel mai ponosit tricou pe care îl ai în dulap, câștigat probabil la vreo campanie electorală. Nu râdeți, s-ar putea să-mi fie gura aurită și poate chiar să dau idei celor îndrăzneți. Și înainte să-mi închizi în nas, îți mai spun doar 3 litere. DHL (Vetêments). Acum te-am convins?

Nu-i nimic, îți mai spun. Cred că Kardașiencele (scuză-mi cacofonia, intenționată din motive evidente) au dus conceptul de contouring la un alt nivel, undeva unde perfecțiunea e în toi și îngerii cântă la harpă în timp ce se uită la piele sclipitoare. Fețe sculptate în cele mai mici amănunte, care te scapă lejer de cele cel puțin 5 kilograme în plus. Moda s-a văzut din nou în impas: ce putem face în acest caz s-au întrebat diavolii aceia ai modei, cei ce nu poartă Prada de încăpățânați ce sunt. Simplu, promovăm acneea. Și s-a promovat acneea! Cam atât de simplu este. Sunt ferm convinsă că până și The Mad Hattter ar fi puțin confuz dacă ar vedea modele lui Christopher Kane cu pungi în cap.

Ne-am plictisit de frumos, ăsta-i adevărul. Vrem ceva nou, vrem circ. Vrem trăsături androgine, ciudate, vrem spectacol. Mai vreau să amintesc în încheiere versurile dragului nostru Arghezi, care afirma că “din bube, mucegaiuri și noroi/ Iscat-am frumuseți și prețuri noi”. Și bine le zicea!

Picture: Quentin Matsys – A Grotesque old woman / Cover by Jason Lloyd Evans via i-D, Christopher Kane AW 2016
Quentin_Matsys_-_A_Grotesque_old_woman