Recent am auzit o discuție interesantă despre stil. Cineva îi cita pe Domnișoara Coco și pe Sfântul Yves într-o discuție de zile mari despre cum trebuie să fie o femeie. Două lucruri – stilată și educată. Creierul meu însă a dat stop-cadru la primul cuvânt și a rămas acolo minute bune.

Pe buzele mai voluminoase, mai subțiri, care mai roz, care mai nude, auzi în ultimul timp aproape un singur lucru: stil. Astăzi căutăm cea mai stilată femeie din România. Metoda e aproape simplă: un superb show televizat cu un decor mov lila în care o mănuță de concurente se bate pentru acest titlu  în fața unui juriu de 3 persoane din domeniu și pe lângă o falnică crainică care … ați înțeles ideea.

Ce mă pune pe gânduri e următorul lucru: s-ar duce oare cea mai stilată femeie din România la TV? În România avem o singură cea mai stilată femeie? Cum ar face dumneaei dacă ar fi să i se dea pe mână o astfel de (e)misiune?

Din curiozitate și mânată de intrigă, am apăsat frenetic pe butoanele telecomenzii atunci când o colegă mi-a spus ’Dă repede, acum! Dă să o vezi pe asta!’.

Și dau.

În fața juriului se află o tânără îmbrăcată ca ¾ din populația pe care o găsești la Unirii la ora 17. Mă uit mai bine la ea, să nu cumva să greșesc din cauza acelui lucru fascinant care pentru vechii greci reprezenta păcatul suprem. Amân hazardul și mă uit mai departe. Nimic special, nimic ieșit din comun, nici urmă de stil, vă asigur. Show-ul mă prinde. Vreau să o văd și pe următoarea concurentă.

E aspru criticată. Surpriză! Nu neapărat pentru imaginea șleampătă de pseudo-feșănistă ce se crede Rachel Zoe (care în mintea ei în halul ăla se ducea să o îmbrace pe Nicole Richie, ci pentru atitudine. În minte îmi sună ’10 points for Griffindors!’ de unde trag concluzia că emisiunea are potențial educativ. Juriul îmi place, e destul de obiectiv, savuros cu siguranță (și n-am crezut până când nu am urmărit cu toate simțurile din dotare). Problema rămâne una singură: ce te faci dacă n-ai ochi să vezi și urechi la volum mare?

La concursul ăsta din care tre’ să ne alegem cu cea mai stilată româncă, mahalaua e ceva fin. Toată lumea se bălăcărește și se ceartă în fața juriului, prezentatoarea încearcă să mențină un nivel al decenței (btw, cine o îmbracă?), iar movul ăla din fundal …

Aici stilul se bate cu moartea pasiunii și se măsoară în forțe egale. Fetele astea vor să fie stiliste? Vor să fie feșăn aicănz? Ele poate cred ce spun, dar mai ales … s-au văzut în oglindă înainte să iasă din casă? (se pune și aia spartă din lift). Ce învață sora mea de 13 ani dacă se deschide ’Spuf!’ televizorul în timpul show-ului? Și când zic show, doar cei care au văzut măcar o oră înțeleg că așa e.

Dar cum despre morți numai de bine, stilul rămâne subiectul nostru preferat zilele astea pentru că în viață nu poți să asculți numai Pink Floyd și să te uiți numai la ’12 oameni furioși’, trebuie să te mai destresezi din când în când, să iei un ziar și o pungă de semințe, să mai pui mâna și pe o telecomandă, toți poate doar pe cărți, să mai vorbești și despre stil, că metempsihoza e overrated, așa că Bravo!

Foto: http://tgifguide.com/8-of-the-most-valuable-fashion-tips-youll-ever-need/