Cel mai probabil… nu îi vom recunoaște. Vorbim despre niște specimene rare, pe cale de dispariție, care nu ies în lumina reflectoarelor decât atunci când este lună plină. Sau… cine știe, cu puțin noroc poate că vei reuși să îi depistezi doar dacă ai ochiul format. Iar asta este într-adevăr, ceea ce eu numesc o adevărată ironie a sorții.

Dacă ai mult timp la dispoziție, te invit să te uiți la poze cu vedete la diferite petreceri mondene (pe propria răspundere). Nu durează mult, iar asta te va face să-mi înțelegi monologul. Acolo vei vedea un set de imagini cu persoane îmbrăcate în fel și chip…și nu vorbim aici despre orice quelque chose, vorbim despre elemente grandioase precum fluturi, paiete, volane, pene și alte artificii care mai de care mai apocaliptice.

De ce?

Simplu, din dorința de afirmare (iar cel mai mult se poartă la cântărețe and that’s a fact!). Dacă vei fi puțin atent la micile detalii umile, probabil vei observa undeva în stânga jos o poză cu 2-3 amărâți parcă rătăciți într-o lume mult prea crudă, îmbrăcați decent, care au venit și ei acolo să vadă despre ce e vorba. Ei bine, fără alte introduceri care sunt oricum de prisos: ți-i prezint pe ei – cei care își rup cârca în două ca la finalul lunii să scoată câteva pagini fabulose care parcă simți cum îți sclipesc în mână. Acum o întrebare firească ar fi: de ce tocmai cei care știu toate colecțiie ca-n palmă aleg ținute aparent banale?

Acum te implor, dragă cititorule, să te uiți cu mai mare atenție. Poate așa ai să observi cât de sofisticată poate fi o piesă simplă neagră, bineînțeles, dacă este purtată cum trebuie. Ei, oamenii ăștia au ceva. Și nu este nevoia de a se remarca în mulțime. Este pur și simplu un bun gust 100% adevărat. Este poate și o educație mai mult decât suficientă în domeniu. Este cultură.

Este de la sine înțeles că vom aprecia întotdeauna și o ținută extravagantă când este cazul. Doar că la fel ca și în viață ce este prea mult strică. E ușor să strălucești fiind înecat în glitter, însă a face o piesă basic să eclipseze acele rochii de sirenă, crede-mă este artă.

all black

Photo Credits: Pinterest