Proiectul s-ar fi putut numi ‘Friends for a good fashion cause’ sau ceea ce se întâmplă când mai mulți oameni faini se întâlnesc în jurul unei idei. Idee care, ca de multe ori, a venit neinvitată la masa noastră în timp ce eram cu Amir Doboș la un cappuccino pe Calea Victoriei. Era iulie, nerușinat de cald, iar noi ne povesteam proiectele, Amir despre shootingurile lui de vară, eu despre ce tineri designeri îmi plăcuseră la gala UAD de la Cluj și ce văzusem nou la gala Unarte de la București. Încă nu reușisem să colaborăm împreună și ne-am gândit că ar fi momentul să o facem și să nu ne mai lăsăm dirijați de agendele noastre capricioase care abia dacă ne-au dat voie să ne vedem la o cafea.
Lucrurile s-au legat singure, ca atunci când ele trebuie să se facă, iar pentru echipă am fost telepatic de acord. O cunoscusem pe Dana Argeșan cu ocazia unui proiect muzical video și ne-am înțeles imediat, așa că era firesc să o invit pe ea pentru make-up. La fel de ușor s-au legat lucrurile și pentru stylingul părului, unde Florin Noje și Emil Naku au fost încântați de idee, iar cireașa de pe tort a fost Oltin Dogaru care a aderat imediat la năzdrăvănia noastră (a se citi notre petite folie) cu generozitatea care îl caracterizează.
Alegerea a fost naturală și pentru manechine – îi cunoscusem pe Nelia Poruț și pe Cătălin Andrei Costin în timpul filmărilor campaniei de lansare Telekom în România. Atunci am făcut tot ce mi-a stat în putință să fie aleși împreună, cu toate că Neliei i se confirmase un alt partener. Pur și simplu găseam că se potrivesc de minune (dar despre asta o să vă povestesc altă dată) și m-am bucurat când i-am văzut ulterior pe posterele enorme și spoturile TV care au împânzit țara.
Mi-am zis că mai devreme sau mai târziu o să fac un shooting de modă cu amândoi, îi vizualizam într-o poveste sofisticată și un context foarte diferit de ce văzusem până atunci. Iar acum, pentru micul nostru plan, erau perfecți.

Am botezat proiectul Souvenirs du Futur cum era clar o poveste despre viitor. Mă gândisem să pornesc pentru concept de la piesele create de studenții de la UAD și Unarte la master și licența 2016, ca să imaginăm, fiecare din perspectiva lui (stil, foto, păr sau make-up) un viitor departe de clișee sau déjà-vu-uri. Ceea ce cred că i-a plăcut mult și lui Amir de la început. Mi-am mai dorit ca shootingul să fie ocazia pentru studenți de a înțelege cum funcționează o parte esențială a business-ului în care își doresc să evolueze și să vadă în tempo real ce înseamnă un shooting profesionist, care este rolul unui stilist, ce înseamnă să interacționezi cu meserii și oameni diferiți cu care construiești cot la cot un mesaj creativ.
Si… voi fi curioasă să revăd pozele în câțiva ani și cu alți ochi, ca o scrisoare cu imagini trimisă Ioanei din viitor.

Mulțumiri lui Oltin Dogaru, Amir Doboș, Dana Argeșan, Emil Naku pentru salonul Manifest!, asistentelor stil Ioana Grama și Irina Ursache, cât și Suzanei Vasilescu (galeria Suprainfinit), Musette, Lucian Broscățean și Unda Popp pentru intermediere și tuturor studenților de la UAD și Unarte care au fost cu noi.

 

Fotograf:     Oltin Dogaru
Make-up:    Dana Argeșan, asistenta Laura Perian
Hair-styling:  Emil Naku pentru salon Manifest!
Styling:       Amir Doboș & Ioana Nicolescu
Asistenți style: Irina Ursache, Ioana Grama, Ionuț Dimache
Modele:      Nelia Poruț, Cătălin Andrei
Concept:     Ioana Nicolescu

 

_mg_8270

Top transparent cu volane & pantaloni satin Emese Bako, cercei Alice Protopopescu, cizme Musette 

 

_mg_8593

Haina tricotată Alina Petcan, pantalon trei-sferturi Ioana Grama, bocanci Musette

 

Nelia – Haină blană falsă Georgiana Giuroiu, overcoat laser-cut imitație piele Ioana Ilie,  cizme: Musette / Cătălin – Pantalon Ioana Grama, bocanci Musette

 

_MG_7637

Top transparent cu mâneci tricotate Diana Grigore, cizme Musette

 

_MG_7723

Top cu glugă din catifea Ioana Grama

 

_MG_7787

Haină catifea rebrodată cu cristale Emese Bako, cizme Musette

 

_MG_7859

Cătălin – Haină Bogdan Drută, pantofi Musette. Nelia – Haină de catifea rebrodată cu cristale Emese Bako, cizme Musette

 

_MG_7949

Pantaloni scurți Ioana Grama, pantofi sport:  , ochelari de soare Vava Eyewear

 

_MG_8023

Rochie cu plastron din dantelă și tull purtată ca top și voaletă Liliana Timiș, trench transparent din PVC cu buline cusute Alina Lipotchi, cizme: Musette

 

_MG_8086

Palton-rochie asimetric Liliana Timiș, ochelari de soare Damir Doma x Mikyta, bocanci Musette

 

_MG_8229

Nelia – Colier: Alice Protopopescu, fustă purtată ca rochie Georgiana Giuroiu, cizme: Musette / Cătălin – Palton-rochie asimetric Liliana Timiș, ochelari de soare Damir Doma x Mikyta, bocanci: Musette

 

_MG_8466

Haină & pantalon scurt din PVC elastic Ioana Grama, bocanci Musette

 

 

_MG_8530

Pantalon fluid purtat ca un caraco Evelin Demeter, funde din tull Liliana Timiș, néglijé din perle transparente asamblate manual Emese Bako, cizme: Musette

 

_MG_8796

Top mâneci fluture Corina Zăbavă, cizme Musette

 

_MG_8821

Salopetă scurtă din catifea raiată Ioana Grama, bocanci Musette

 

_MG_8875

Haină scurtă transparentă din PVC brodată cu stele Emese Bako, mantou fără mâneci brodat manual Nicoleta Botnaru

 

_MG_8903

Rochie-tunică cu paiete albe Evelin Demeter