
M-ai intrebat cum este Animawings, asa ca o să-ți povestesc cum a fost primul meu zbor cu ei. Nu este publicitate si nu, nu e deloc ușor să impresionezi un călător frecvent ca mine, mai ales când, de data asta, ai și două pisici pretențioase în ecuație!
Daca sunt doua drumuri pe care le cunosc aproape cu ochii inchisi, acestea ar fi cel de Bucuresti – Brasov cu trenul si zborurile Bucuresti – Paris, unde am incercat pana acum toate companiile aeriene care ofera rute directe sau indirecte. Zbor des si de ceva vreme, ceea ce face sa fiu atenta la detalii, calitate, confortul meu si, desigur, la pret. Iar legat de drumurile catre si dinspre Paris, am cateva idei fixe, cum ar fi orele de plecare si aeroportul de aterizare / plecare.
Asteptam de anul trecut si cu curiozitate zborurile Animawings, ceea ce m-a facut sa incerc la inceputul anului HiSky, o noua compania moldoveneasca care ateriza la Charles de Gaulle si avea preturi foarte bune comparat cu Tarom sau Air France in aceeasi perioada. Recunosc, am fost foarte multumita si am zis ca voi recidiva.
Ei, asta pana am zburat pentru prima oara acum vreo 10 zile Animawings, unde, ca sa fie treaba – treaba, am avut si doua pisici cu mine. Asta ca sa testez compania romaneasca si angajatii ei din toate unghiurile. Si uite asa, am devenit fara sa vreau un fel de clienta-mister. Si mi-a placut ce am descoperit.
Asistență online si rezervare – serviciu prompt 24 / 7
Când călătorești cu animale, logistica devine un sport extrem. Si in ciuda faptului ca de cativa ani regulile de calatorie au devenit mai blande cum din ce in ce mai multi pasageri se plimba cu blanosii lor, tot ramane un exercitiu complex. Pana nu demult pe zborurile Tarom sau Air France era voie cu un singur blanos per zbor si trebuia sa te asiguri din timp ca esti singurul. Animawings accepta pana la 5 animale per segment / zbor. De altfel, la intoarcere am avut in cabina o pisica si un catel (fiecare cu alt stapan), pe care nu i-as fi simtit daca nu s-ar fi topit de dragul lor ceilalti pasageri.
Achizitia biletelor pe site a fost rapida si simpla, dar nu am putut adauga decat 1 animal in loc de doua, cand regulile companiei prevedeau altceva. Asa ca, seara târziu, cam pe la 23:00, am trimis un e-mail către serviciul de suport Animawings, fără mari speranțe de răspuns rapid, cum programul specificat pe site era intervalul 09:00 – 20:00 de luni pana vineri. Am primit mail în 15 minute (!!), un răspunsul complet, prietenos și soluții clare. Serios, așa ceva nu am vazut personal la multe companii, și cu atât mai puțin la ora aia din noapte! Am multumit frumos si tin sa o fac din nou si aici lui Theodor Andrei, care mi-a scris prompt si urandu-mi noapte buna la… ora 00h45!
Îmbarcare si zbor cu zâmbete, confort și fără stres
Ajunsă la aeroport, eram deja pregătită pentru un scenariu de film horror – genul în care trebuie să convingi jumătate de aeroport că pisicile tale sunt ființe civilizate. Dar echipajul Animawings m-a întâmpinat relaxat și cu un „Cee draguteee sunt!” adresat felinelor care, evident, s-au prefăcut profund neimpresionate. De la angajatul prietenos de la check-in la echipajul aeronavei care s-a asigurat de mai multe ori pe timpul zborului ca suntem ok, calatoria a devenit o plimbare relaxantă, nu un maraton al nervilor, cum ma temeam.
La dus am zburat cu un tip de nava, iar la intors am profitat din plin de noul Airbus A220 al flotei, care, urma sa aflu, este unic pe piata noastra: daca clasa business are clasicele 4 fotolii rabatabile pe cate un rand (am numarat 12 locuri), clasa premium si economica dispun de cate 5 (2 + 3 locuri), ceea ce este foarte fain mai ales cand calatoresti in doi. Ce mi-a mai placut a fost designul suportului de tableta / telefon asezat confortabil la nivelul ochilor cat si un USB şi un USB C prevazute pentru fiecare loc, pentru incarcarea telefoanelor şi tabletelor. Iar spatiul rezervat bagajelor de cabina este generos si bine gandit.
Animawings meniu creat de un Chef roman pentru o degustare la 10.000 metri altitudine
O alta surpriza a fost revista de bord, unde am regasit articole scrise de Doru Iftime, despre arta, povestea companiei aeriene cat si detaliile meniului propus special de Chef Alex Petricean pentru Animawings. Da, un chef premiat semnează meniul de la bord. Cred ca a fost o provocare pentru el sa regandeasca feluri romanesti intr-o formula de calitate adaptata conditiilor specifice unui avion. În clasa business, totul este inclus, iar în economy poti comanda sau pre-comanda (meniul este afisat in pdf pe site) ceva delicios începând de la 14 euro. Ai de ales între o varietate de preparate inspirate din bucătăria românească modernă și gustări servite calde sau reci: am remarcat micul dejun cald cu papară cu ou, mămăligă și brânză de burduf, sandwich-ul vegetarian cu cremă de caș afumat, dovlecei la grătar, ardei copt marinat și spanac sau meniul pentru copii cu popcorn de pui, crutoane de mămăliguță prăjită și sos cocktail insotit de negresa bunicii, caramel și nuci prăjite.
Paris, mon amour! Și un terminal care îți face viața mai ușoară
Da, Animawings aterizează pe aeroporturile principale ale oraselor, nu pe cele secundare, cum fac de regula companiile low cost. Adica au revoir Beauvais, bonjour Charles de Gaulle, Terminal 3, care este cel mai mic din cele 3 ale uriasului aeroport.
Ce înseamnă asta pentru tine?
În mai puțin de 5 minute de mers pe jos, ești la stația RER B si in cca 35 de minute ajungi în inima Parisului. Nu trebuie să alergi după shuttle-uri, să te pierzi prin terminale uriașe, sa-ti fie frica sa ratezi autobuzul sau să cheltuiești o avere pe taxiuri care fac inconjurul capitalei. Gata cu cosmarul unui low cost pe Beauvais, care este o falsa buna idee. Demonstratie daca aditionezi la biletul de avion:
- taxa perceputa pentru bagaj 50 euro x 2
- costul autocarului de la Beauvais la statia de metrou Saint Denis – Université (care inseamna mai mult de 1h20 si costa 17 euro)
- un bilet de metrou la 2,50 euro pentru Paris (statia este periferica si dureaza 45 de minute sa fii in centrul orasului) = lejer pretul unui bilet Air France sau Tarom. Si, deloc de neglijat, durata unui zbor ajunge la cea de Paris – Lima sau Iordania. Aici insa, pur și simplu cobori din avion și, în câteva minute, ești pe drum spre croissants, cheiurile Senei, un kir royal și braseriile cochete.
Cine sunt oamenii din spatele Animawings?
Dacă nu știai deja, Animawings este parte din familia Christian Tour, unul dintre cei mai mari touroperatori din România. Lansată în 2020 si companie aeriana privata 100 % romaneasca, Animawings a fost pentru Cristian si Marius Pandel, fondatorii Memento Group, un vis devenit realitate. Dupa vasta lor experiență în turism, era firesc sa se gandeasca la un nou mod de a completa oferta lor, concentrandu-se pe experienta propusa clientilor si gama de servicii oferite lor. In epoca low costului si a companiilor mari care cresc continuu preturile biletelor si scad drastic calitatea prestatiilor celor mai uzuale, era nevoie de atentie si grija pentru pasageri.
Acum 4 ani, in pretul biletului Air France de 150 de euro dus-intors era inclus bagajul de cala de 20 kilograme si o gustare + un meniu intreg si bauturi la discretie. Astazi, pentru un pret dublu, ai conditii de low cost si ti se cere sa-ti faci check-in singur la aeroport la contorul companiei, ca la self service in supermarket. Iar cei care inca apreciaza confortul business class, se lovesc de lipsa lui sau un minimalism exagerat si zgarcit cu gust de nepasare pe calatoriile in Europa.
Cumva ma incearca un pic de mandrie cand vad cum Animawings a reușit să creeze o experienta aeriană in jurul unui serviciu excelent și se straduieste sa puna accent pe confortul si nevoile pasagerilor. Și, sincer, lucrul acesta se simte, face diferenta cu celelalte companii si sper mult sa nu se schimbe.
Unde te poate duce (momentan) Animawings:
- În România: Bucuresti, Iași, Timișoara, Cluj – Napoca, Oradea
- În (aproape) Europa: Londra, Dublin, Stockholm, Paris, Nisa (Franta), Faro (Portugalia)
- Special Spania: Ibiza, Mallorca, Tenerife, Las Palmas
- Special Grecia: Corfu, Creta – Heraklion, Kefalonia, Rodos, Creta – Chania, Zakynthos
- Zboruri inafara Europei: Dubai, Tel Aviv, Larnaca, Marrakesh
Zborurile catre Paris pot fi luate din Bucuresti, Cluj, Iasi sau Oradea. Si am vazut ca se poate pleca din Brasov catre Heraklion, din Cluj catre Dubai sau Zakynthos, din Iasi catre Stockholm sau Larnaca, din Oradea catre Heraklion sau Dubai. Sunt tare curioasa sa vad ce alte noi destinatii vor fi adaugate in portofoliul Animawings. Daca tot ma duc la Brasov, poate imi fac de cap si iau de acolo un bilet catre Grecia.
Preturile zborurilor pot varia in functie de data achizitiei biletelor, eu am platit in jur de 150 de euro un dus-intors catre Paris, luat cu o saptamana inainte de zbor, deci foarte din scurt. Taxa pentru fiecare pisica a fost de 55 euro. Verificand acum pe site, vad ca in aprilie poti avea bilete de la 54, 71 de euro, iar in iulie de la 69,99 de euro.
Verdictul meu? Îmi vine să mă urc din nou în avion!
Dacă vrei o experiență de zbor care să fie mai mult decât „doar un drum din punctul A în punctul B”, musai sa incerci Animawings. Asistență online si offline care m-a convins, zbor confortabil, echipaj atent si prietenos, aterizare placuta, zero intarziere și mâncare gustoasa? Bifat, bifat, bifat și… iar bifat! Fie că ai în minte un city break la Cluj sau Paris, o escapadă la Londra sau o vacanta in Tenerife, zic să-ți rezervi un loc și să te lași răsfățat(a).
Cand am zburat catre Paris, in fata mea era un cuplu cu un copil de vreo 6-7 ani, care a asteptat cuminte la aterizare, impreuna cu parintii, sa se buluceasca toata lumea afara. Nu prea inteleg de ce dar observ ca unii concetateni, cum a aterizat avionul, sar in picioare ca in autobus, insfaca bagajul si apoi ofteaza enervati ca trebuie sa astepte vreo 20 minute pana se deschide avionul. Baietelul probabil calatorea destul de des, asa ca era rabdator si calm. Si a inceput sa spuna, linistit si cantarind fiecare cuvant: “Multumesc, avion, ca ne-ai dus pe sus si ne-ai lasat pe jos, multumesc avion.” Am zambit, pentru ca daca nu stiu ce o sa faca pustiul, eu sigur o să revin curând. Macar sa-i zic si eu merci avionului. ✈️
Credit poze: arhiva personala
Mai multe idei, inspirație, noutăți sau povești? Nu ezita să mă urmărești și pe Instagram.
Dacă ți-a plăcut, citește și:
Cele 10 piese inconturnabile din garderoba unei adevarate frantuzoaice
Inès de la Fressange – fabulosul destin al style icon-ului parizian